Kategoriler

Çay Saati, Kurabiye Kek ve Pastalar

Tahinli un kurabiyesi

Şubat 26, 2015

Un kurabiyesi, gevrek tadı ve ağızda dağılan lezzeti ile, çay saatlerinde çokça tercih edilen bir kurabiyedir. Bu tarifimde un kurabiyesini tahin ve ceviz ilavesi ile daha lezzetli bir hale getirdim.

tahinli1

 

Malzemeler:

100 gr tereyağı

1 su bardağı tahin

1 su bardağı dövülmüş ceviz

1 su bardağı pudra şekeri

1 paket kabartma tozu

3 su bardağından bir parmak eksik un

Bir kabın içerisine unumuzu koyup ortasını havuz gibi açalım. Tereyağını eritip unun ortasına dökelim. Diğer malzemeleri de teker teker ilave edip hamurumuzu yoğuralım. Bu aşamada hamur biraz ufalanıyor olabilir, ancak elimizde yuvarladığımızda kolayca toparlanır.

tahinli2

Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım. Hazırladığımız yuvarlakları fırın tepsisine dizelim. 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar tutarak hafif kızarmalarını sağlayalım. Kurabiyelerimizi daha beyaz bir görünümde istersek 15 dakika fırında tutmak yeterlidir. Ancak hafif kızarması sağlandığında kavrulmuş un lezzeti kazandığından farklı bir lezzet kazanır. Fırından çıkardığımız kurabiyeleri soğumadan tepsiden almayalım. Aksi takdirde kurabiyeler dağılabilir. Kurabiyelerimiz ılındıktan sonra servis tabağına dizip servis edelim.

tahinli

Afiyet olsun. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*