Kategoriler

Çay Saati, Kurabiye Kek ve Pastalar

Muzlu Çikolatalı Pasta

Ekim 22, 2014

Bu pasta tarifimi çay saatlerinize, davet sofralarınıza veya özel günlerde yapabilirsiniz. Özellikle yaş günleri için güzel bir tercih olur.

IMG_5819

Malzemeler:

Krema için:

1 litre süt

1 su bardağı şeker

1 su bardağı un

2 çorba kaşığı mısır nişastası

İki çorba kaşığı kakao

1 yumurta

1 paket vanilya

80 gr çikolata

Yarım paket labne

1 muz

Pandispanya için:

4 yumurta

4 çay bardağı şeker

1 çay bardağı süt

Yarım çay bardağı sıvı yağ

5 kahve fincanı un

1 buçuk paket kabartma tozu

2 kaşık kakao

IMG_5797

Pandispanya için tüm malzemeyi karıştırıp küçük boy yuvarlak tepsiye koyalım. 175 derece ısıya ayarlı fırında pişirelim. Soğuyunca kekimizi ikiye bölelim.

Krema için, 1 litre süt içine, 1 su bardağı un, 2 çorba kaşığı mısır nişastası, 1 su bardağı toz şeker, 2 çorba kaşığı kakao, 1 yumurta koyup iyice karıştırarak pişirelim. Pişince 1 paket vanilya ve 80 gr çikolata( 1 kare paket) katıp iyice karıştıralım. Soğumaya bırakalım. Ilınan krema içine yarım paket (100 gr) yeşil paket labne peyniri koyup iyice çırpalım. Pandispanyamızı ikiye bölelim. Bir parçasını servis tabağına alalım. Kelepçeli kabın halkasını keke oturtalım. Kekimizi süt ile ıslatalım. Kremanın yarısını döküp yayalım. Üzerine muz dilimleri dizelim. Kekin diğer yarısını da süt ile ıslatıp muzların üzerine kapatalım. Kalan kremayı üzerine döküp yayalım ve buzdolabında dinlendirelim.  Buzdolabından çıkardığımız pastanın kenarından kelepçeli kalıbı çıkaralım. Pastanın etrafına kakaolu gofret veya  rulokat dizip kurdele veya sicim ile bağlayalım. Üzerini süsleyip servise hazır hale getirelim. 

IMG_5801

IMG_4958

Pastamızı aşağıdaki gibi etrafına rulokat dizerek de süsleyebiliriz.

IMG_5143

 

pasçik1

Pastalarımızın üzerini istediğimiz meyvelerle süsleyebiliriz.

pasçik

Çocuklarınızın yaş günlerinde tarifini verdiğim malzemelerle onlara sevimli pastalar hazırlayarak sürpriz yapabilirsiniz.

kedicik

Sevdiklerinizin yaş günlerinde aynı ölçülerdeki pastayı rakamlar şeklinde yapıp değişik ve hoş görüntüler elde edebilirsiniz.

ipoisko

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*